Ultrahang-diagnosztika

Ultrasound medical deviceUltrahangvizsgálat

Az ultrahang a hanghullámok emberi füllel nem érzékelhető tartománya, amellyel lehetővé válik az emberi test részeinek kétdimenziós ábrázolása. A vizsgálat teljesen fájdalom- és mellékhatásmentes.

A lágyrészek ábrázolására rendkívül alkalmas vizsgálómódszer.

Ahhoz, hogy az ultrahangnyalábok bejuthassanak a szervezetbe, vizes alapú gélt kell használnunk, mely esetleg hűvös állaga miatt kellemetlen lehet. A vizsgálathoz használt színtelen ultrahanggélnek mellékhatása nincs. A vizsgálat után a testfelületről a gél papírtörlővel könnyen és teljesen eltávolítható.

Komplex emlővizsgálat

A 40 év alatti, valamint az implantátummal rendelkező hölgyek első választandó vizsgálati módszere az ultrahang-diagnosztika. Panaszmentes esetben évente szűrővizsgálat jelleggel, valamint panasz esetén az okok felderítése miatt javasolt.

A vizsgálat háton fekvő helyzetben zajlik, kezek a fej alatt, mivel a hónaljak vizsgálata is hozzátartozik a kivizsgáláshoz. A vizsgálat időtartama kb. 20 perc. Először a terület fizikális vizsgálat történik, az emlők és a hónaljak gondos áttapintásával, majd ezt követi az ultrahanggal történő vizsgálat.

Az eredményt azonnal, a vizsgálat után szóban és írásban biztosítjuk.

Felszínes vénák ultrahangvizsgálata

A vizsgálat során a felszínes vénarendszer feltérképezésre kerül. A vizsgálatot a noninvazív visszérkezelés konzíliumához kapcsolódóan szükséges elvégezni. A rendkívül változatos anatómiai variációk pontos detektálása a sikeres gyógyítás alapvető része.

A vizsgálat álló helyzetben történik. Kb. 40 perc időtartamú, az anatómiai viszonyoktól függően. A hosszadalmas álló helyzet okozta problémák könnyen rendezhetők, a vizsgáló orvossal történő folyamatos kontaktus, melynek során gyakorlatilag mindenről tájékoztatást kap a páciens, átsegíti az esetleges kellemetlenségeken. Az így nyert információ rendkívüli értéke megéri a fáradtságot.

Radiológus szakorvosunk

ultrahangA For Beauty Estehtic Center nagyon fontosnak tartja a Klinikán nagy számban végzett esztétikai mellműtétek, valamint a noninvazív visszérkezelések előtti és utáni ultrahangos vizsgálatokat.

Ebben nyújt segítséget Dr. Orbázi Zsuzsanna radiológus főorvos, az ő szakértelme és rutinja a biztosíték pácienseink megfelelő ultrahang-diagnosztikájához.

Dr. Orbázi Zsuzsanna radiológus főorvos 1990-ben szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd 1998-ban sikeres radiológia-szakvizsgát tett. Naprakész szakorvosi tudását folyamatos továbbképzésekkel bővíti.