Ránckezelés

Woman touching her forehead without wrinkleA mindennapi gondok, problémák, a stresszes hétköznapok sokak arcán nyomokat hagynak, és erős mimikai ráncokat alakíthatnak ki. A BOTOX-kezelés ideális, gyors, megbízható, nem utolsó sorban pedig fájdalommentes megoldás mindazoknak, akik szeretnék korrigálni, csökkenteni a már meglévő ráncokat, vagy megelőzni azok kialakulását.

A BOTOX szó a Botulinum toxin A–nak a rövidítése, amely a Botulinum baktériumok által termelt méreganyag. Régóta ismeretes, hogy a Botolinum toxin A képes az izmokat mozgató idegek bénítására.

A BOTOX-kezelés során ezt az anyagot tisztított és erősen hígított, legyengített formában juttatjuk be azokba a mimikai izmokba, amelyek a ráncképződést idézik elő. Ezzel egy bizonyos időre kiiktatjuk a ráncosodásért felelős izmokat, s a kezelés által az arc lágyabbá és kisimultabbá válik.

A BOTOX hozzákapcsolódik az idegvégződésekhez, kémiai úton gátolja az ingerületvezetést, a ráncokért felelős izmok megfeszülését. Azonban az arc többi izmára a BOTOX-kezelés nincs hatással, így páciensünk nem veszíti el természetes mimikáját.

Mivel az alkalmazott anyagot nagy mértékben hígítva juttatjuk a bőr alá, így semmilyen negatív hatása nincsen a szervezetre.

A kezelés előtt kijelöljük azokat a kezelni kívánt területeket, ahol hatékony eredményt lehet elérni.

Ezt követően a hígított anyagot egy vékony tű segítségével a bőr alá juttatjuk, közvetlenül a kiiktatandó izomhoz. A BOTOX-kezelés egy tapasztalt orvos esetében nem tart tovább néhány percnél.

DMivel nem műtéti beavatkozásról van szó, s ezek az apró injekciók szinte semmilyen fájdalmat nem okoznak, ezért általában nincs szükség külön fájdalomcsillapításra. Különösen érzékeny pácienseknél lidocainos krémmel kenjük be a kezelni kívánt területet. A kezelést követő 2-12 napon belül a kezelt izmok nem, vagy csak igen kis mértékben képesek mozogni, így a finom ráncok teljesen eltűnnek, míg a mélyebb ráncok jelentősen finomodnak, és a bőr kisimul. A kívánt ránckisimító hatás a kezelést követő 2-14 napon belül jelentkezik és pácienstől függően 3-7 hónapig tart. Amennyiben a hatást továbbra is szeretné fenntartani, a kezelést az idő lejártával meg kell ismételni. Minden megismételt botox kezelés fokozhatja a kezelés tartósságát, meghosszabbíthatja hatását.

A nagyon mély ráncok esetében, különösen, ha további öregedési jelek is jelentkeznek, úgy mint: táskás szemek, lógó szemhéjak, melyeket BOTOX-kezeléssel nem lehet eltüntetni, nem ajánlatos a beavatkozás. Terhesség és szoptatás idején szintén nem javasoljuk a kezelést. Nem végezhető el továbbá akkor, ha a kezelt területen valamilyen gyulladásos bőrbetegség van, valamint bizonyos ideg-és izombetegségek esetében sem.

A kezelésre nem szükséges előzetesen felkészülni, ám ajánlatos a kezelés ideje alatt kerülni más gyógyszerek szedését, vagy amennyiben a gyógyszer nem hagyható el, annak szedéséről a kezelőorvost tájékoztatni kell. A beavatkozásra célszerű smink nélkül érkezni.

A kezelést követően enyhe bevérzés és duzzanat előfordulhat a kezelt területen. Így annak érdekében, hogy az anyag ne szivárogjon át más, nem kívánt területekre, a kezelést követő 3 órában a fejet függőlegesen tartsuk, ne feküdjünk le, és kerüljük a fizikai megterhelést. A kezelés után nem ajánlott a napozás, a szaunázás, az arcmasszázs, illetve semmilyen olyan tevékenység, ami a kezelt terület melegedésével jár, mert gyengíti annak hatását. Viszont célszerű azt a területet többet mozgatni, mimikáztatni, amelyen a BOTOX-kezelést alkalmaztuk.