Mellkisebbítés

clvg01Az emlők túlzott mérete bizonyos esetekben komoly problémát okozhat.

Ilyenek az egészségügyi, főként gerincproblémák, de a túl nagy méret nehézséget jelenthet sportolás közben is vagy épp a megfelelő konfekcióméret megtalálásakor.

Indokolt lehet tehát mellplasztikai beavatkozás, mellkisebbítő műtét elvégzése.

A túlságosan nagy méretű emlők saját súlyuknál fogva megnyújtják a bőrt, és lógó helyzetbe kerülnek. Ebben az esetben a mellfelvarrás önmagában nem elegendő beavatkozás a lógó emlő korrekciójára, hanem szükségessé válik a bőrfelesleg és az emlőállomány egy részének egyidejű eltávolítása is. A kívánt méretűre csökkentett mellek tartósan jobb komfortérzetet biztosítanak.

A mellkisebbítő műtét során a megfelelő eredmény eléréséhez több metszés szükséges: egy mellbimbó körüli körkörös metszés, egy mell alatti áthajlási redőben ejtett metszés, valamint a kettőt összekötő, a bimbóudvar alatti, függőleges metszés, melyek segítségével eltávolítjuk a mellállomány egy részét, valamint a bőrfelesleget. A metszéseket a bőr alatti szövetben és a bőr alsó rétegében vezetett tovafutó öltésekkel zárjuk, melyek később teljesen eltávolításra kerülnek.

Tudnivalók a beavatkozásról

Feltételek:

A sebészeti beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük.
A műtétet minden esetben altatásban végezzük.

A beavatkozás időtartama:

2-3 óra

Kötelező klinikai tartózkodás:

1 éjszaka

Munkaképesség:

10-14 nap után

Varratszedés:

felszívódó varratokat használunk

A műtét után:

6 hétig tartózkodni kell minden olyan tevékenységtől, illetve sporttól, mely intenzív váll illetve mellizom mozgással jár.

Kockázatok:

Az orvosi beavatkozások döntő többségénél a műtét velejáró következményeként a terület duzzanata, bevérzése, esetleges gyulladása, illetve heggyógyulási zavarok jelentkezhetnek, azonban – az orvostudomány fejlődésének köszönhetően – ezek egyre ritkábbak és előfordulásuk esetén kezelhetők. A mellkisebbítésnél specifikus kockázatként az emlőbimbó esetleges részleges, vagy teljes érzéketlensége, ritka esetben az emlőbimbó-udvar keringési zavara jelentkezhet.