Szemhéjplasztika

Facelift, close upA szemet hagyományosan a lélek tükrének hívjuk, s szemeink valóban nagyon fontos szerepet játszanak az arckifejezés szempontjából, hiszen a nyílt tekintet a kapcsolatteremtés egyik legfőbb eszköze.

Az öregedés jelei azonban a szemek körül bukkannak fel legkorábban. A kor előrehaladtával a szemhéj bőrének megereszkedése, ráncossá válása, illetve a szem alatti táskák kialakulása miatt az arc fáradtnak és szomorúnak tűnhet, a tekintet kifejezéstelenné válhat.

Sok esetben előfordul az is, hogy a felső szemhéj bőrének lógása a látást is zavarja.
Mindezek a problémák egy viszonylag egyszerű, helyi érzéstelenítésben elvégezhető, fájdalommentes plasztikai sebészeti beavatkozással orvosolhatóak.

A szemhéjplasztikát gyakran alkalmazzuk az arcplasztika kiegészítéseként is, mivel a felfrissített, megfiatalított archoz egy szintén fiatalabb tekintet dukál. A szemkörnyék, a tekintet, s vele az egész arc visszanyeri a plasztikai sebészeti beavatkozás során fiatalosságát, sugárzóvá válik. A szemkörüli ráncos bőrfelesleg kimetszésével az arc üdévé varázsolható.

A felső szemhéj esetében helyi érzéstelenítőt fecskendezünk egyenletesen a szemhéj bőre alá. A szemhéj kisimul, ami lehetővé teszi a belső szemzugból kifelé futó metszésvonalak mentén a bőr- és zsírfelesleg eltávolítását. A műtéti területet hajszálvékony fonallal zárjuk.

Tudnivalók a beavatkozásról

Feltételek:

A sebészeti beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük.
A műtétet általában helyi érzéstelenítésben végezzük.

A beavatkozás időtartama:

felső szemhéj: 1 óra

Kötelező klinikai tartózkodás:

a műtétet követő néhány óra megfigyelés céljából

Munkaképesség:

6-8 nap után

Varratszedés:

felső szemhéj: 6 nap után

A műtét után:

Pár napig védeni kell a szemet az erős napfénytől, a gyógyulási időszakban ajánlatos napszemüveg viselése, amely védelmet nyújt az erős fény miatti hunyorgástól. A szem kifestése csak a nyolcadik nap után javasolt.

Az első héten kerülni ajánlatos a szaunázást, a sportolást és a szoláriumozást.
A gyógyulási idő valamint a varratszedés ideje egy hét.

Kockázatok:

A műtét utáni időszakban duzzanatra, szem körüli véraláfutásra számíthatunk, ami hat-nyolc, maximum tíz nap alatt felszívódik.