Zsírleszívás

perfect shape of beautiful thighNapjainkban az egyik legelterjedtebb, leggyakoribb plasztikai sebészeti beavatkozás a zsírleszívás. Ugyanis számos nő és férfi életében okoz problémát, hogy az egészséges táplálkozás és a rendszeres sportolás ellenére sem tud megszabadulni a bizonyos testtájakon lerakódott kóros zsírfeleslegtől.

A zsírleszívás nem a kövér embert változtatja sovánnyá: a testkontúron lerakódott nem kívánt zsírfelesleg eltávolítását teszi lehetővé, s ezáltal egy harmonikusabb külső elérését. A módszer kiemelkedően alkalmas tehát kisebb testkontúr-korrekciókra, azonban fontos leszögezni, hogy a zsírleszívás nem eredményez súlycsökkenést, tehát a fogyókúrát nem helyettesíti.

Egy zsírleszívás alkalmával 1-3 liternek megfelelő zsírt lehet eltávolítani, ezért lényegesen könnyebb nem lesz a páciens a plasztikai sebészeti beavatkozás után, ám alakja kecsesebb, formásabb és esztétikusabb lesz. A zsírleszívás eredménye elsősorban nem kilókban mérhető, hanem centikben és kontúrban.

A leginkább zsírleszívást igénylő területek, amelyek formássá tehetők e plasztikai sebészeti beavatkozással: a has köldök alatti és feletti része, a tompor, a derék, a csípő, a belső comb, a térd, a boka. Alkalmazzuk még férfiaknál az úgynevezett nőies mell átformálásánál, ha az a zsír felhalmozódása miatt alakult ki. Végezhetjük önálló műtétként, de kombinálhatjuk arcplasztikával is: ebben az esetben a kívánt területről leszívott zsír alkalmas az arc mélyebb ráncainak feltöltésére.

A plasztikai sebészeti beavatkozás során a műtéti területet egy különböző ásványi sókat tartalmazó, úgynevezett Klein oldattal töltjük fel azért, hogy a zsírszövet fellazuljon és a zsírszívás könnyebbé váljon. Ezt követően a bőrön kis metszést ejtve zsírszívó csövet juttatunk a bőr alá, melynek segítségével történik a zsír leszívása.

A műtét kevésbé fájdalmas, de ez nagyban függ attól, hogy mekkora területen végeztünk zsírleszívást, illetve, hogy a zsírréteg mennyire vastag, és a kötőszövet mennyire laza. A zsírleszívás után ezzel együtt mindössze néhány milliméteres hegek maradnak.

A zsírleszívás eredménye azonnal látható, emellett pedig tartós is, mivel a zsírsejteket is eltávolítjuk az érintett területről, ezért hízás esetén is megmaradnak a kialakított testarányok, a plusz kilók nem a kezelt területen jelentkeznek. A narancsbőr jellegű eltérés is jelentősen javulhat a zsírleszívást követően, sok esetben teljesen eltűnik a kezelt területen.

Tudnivalók a beavatkozásról

Feltételek:

A sebészeti beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük. A műtétet altatásban végezzük.

A beavatkozás időtartama:

1-2 óra

Kötelező klinikai tartózkodás:

1 éjszaka

Munkaképesség:

7 nap után

Varratszedés:

7 nap után

A műtét után:

3-4 hétig kötelező kompressziós ruha viselése

Kockázatok:

A beavatkozás következményeként a terület duzzanata, bevérzése, esetleges gyulladása, illetve savóképződés jelentkezhetnek, azonban előfordulásuk esetén kezelhetőek.